Διακύρηξη της Λαϊκής Συσπέιρωσης Σπάτων Αρτέμιδας


Στις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές 8ης Οκτωβρίου 2023

Στον δήμο Σπάτων Αρτέμιδας ψηφίζουμε:

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
 

Με υποψήφιο Δήμαρχο τον ΒΑΣΙΛΗ ΓΟΡΓΟΜΥΤΗ
 

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΩΝ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙ∆ΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡ∆Η ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ

Απευθύνουμε μαχητικό, αγωνιστικό κάλεσμα συμπόρευσης και κοινής δράσης στο λαό και τη νεολαία του ∆ήμου Σπάτων-Αρτέμιδας.

Στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στις 8 Οκτώβρη να βγει ενισχυμένο το εργατικό, λαϊκό, νεανικό ρεύμα που αμφισβητεί την κυρίαρχη πολιτική και ξέρει μέσα από την πείρα του ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό ισχυροποιώντας και δυναμώνοντας τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Η ελπίδα βρίσκεται στην ενίσχυση της δύναμης του λαού 

Στο δίλημμα «τα κέρδη τους ή οι ανάγκες μας», απαντάμε οι ανάγκες μας!

Έχουμε πείρα στον ∆ήμο μας ότι η ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτελεί τη μόνη μαχητική αντιπολίτευση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ∆ημοτικής και Περιφερειακής Αρχής. Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης σταθερά αποκάλυψαν την ουσία των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε και πρωτοστατήσαμε μαζί με τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής μας:
-Για τη δημιουργία Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική, την στελέχωση και αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας στα Σπάτα.
-Για τα προβλήματα των σχολείων της περιοχής και την κάλυψη των κτιριακών αναγκών.
-Για όλα τα αναγκαία αντιπυρικά και αντιπλημμυρικά έργα που έχει ανάγκη ο ∆ήμος μας.
-Για τη μείωση των δημοτικών τελών στους αυτοαπασχολούμενους της περιοχής.
-Για τη μη ιδιωτικοποίηση των αστικών μεταφορών.
-Για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να καλυφθούν όλες οι υπηρεσίες του δήμου.

∆εν υπάρχει χρόνος για αυταπάτες!


Η επόμενη μέρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση της Ν∆ με τις πλάτες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, προμηνύει νέα επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, ακρίβεια, πλειστηριασμούς, ξεπούλημα της λαϊκής περιουσίας, νέες θυσίες για να πιαστούν οι στόχοι της «ανάπτυξης» που είναι στα μέτρα των λίγων.

Η σύγκλιση στα προγράμματα των αστικών κομμάτων εκφράζεται και στον ∆ήμο μας για αυτό και δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό διάφοροι “τοπικοί παράγοντες” να μεταβαίνουν από τη μία παράταξη στην άλλη, αφού συμφωνούν στα κεντρικά πολιτικά ζητήματα που καθορίζουν τη ζωή του λαού.

Για αυτό βλέπουμε στην παράταξη της ∆ημοτικής Αρχής, η οποία στηρίζεται από τη Ν∆, να υπάρχουν μέλη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο πρώην επικεφαλής της παράταξης που στήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Για αυτό βλέπουμε την μεγάλη ευκολία που είχαν οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης (σ.σ. “Ανάσσα”) να εισχωρήσουν στην παράταξη της δημοτικής αρχής κατά την διάρκεια της τετραετίας για να μπορέσει να καλύψει τα κενά και να ισχυροποιήσει την αντιλαϊκή πολιτική της.
Η πολιτική της δημοτικής αρχής είναι άκρως εναρμονισμένη με την κεντρική πολιτική βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τις ανάγκες των δημοτών.

Ευαγγελίζονται την ανάπτυξη της περιοχής
αλλά ποιοι θα ωφελούνται από αυτή;


Η ∆ημοτική Αρχή Σπάτων Αρτέμιδας ήταν πολύ ικανή για τις ανάγκες των λίγων:

-Συμφώνησαν για την επέκταση του αεροδρομίου για να πολλαπλασιάσει τα κέρδη του την στιγμή που οι πολλαπλές πτήσεις δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα ηχορρύπανσης.
-∆ιευκόλυναν την ανάπτυξη του εκπτωτικού χωριού που έβαλε λουκέτα σε δεκάδες τοπικά καταστήματα (που έχουν να αντιμετωπίσουν τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, τα υψηλά δημοτικά τέλη κ.α.)
-Για την περιβαλλοντική μελέτη που σχετιζόταν με τα data center της Microsoft , με fast track διαδικασίες, την προχώρησαν σε ψήφιση δια περιφοράς χωρίς να δώσουν την δυνατότητα να γίνουν ερωτήσεις ή συζήτηση.
-∆ίνοντας μεγάλα έργα όπως την κατασκευή του 2ου γυμνασίου σε μεγάλη κατασκευαστική εταιρία, την στιγμή που θα το χρυσοπληρώσει ο λαός και θα καταλήξει στα χέρια της εταιρίας.
-Σχεδιάζοντας την αξιοποίηση της παραλίας μετατρέποντας την σε φιλέτο για επιχειρηματική δράση και παράλληλα πολύ ακριβή για τον λαό.
-Μετατρέποντας τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου για 2,5 χρόνια σε τηλεδιασκέψεις, ώστε να μην ακουστούν τα λαϊκά προβλήματα. Χαρακτηριστική είναι η αυταρχικότητα με την οποία αντιμετώπισε όλη η δημοτική αρχή τους κατοίκους οι οποίοι είχαν έρθει να παραθέσουν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν
 

Αλλά όταν πρόκειται για τις λαϊκές ανάγκες αποδείχτηκε τραγικά αργή: 

-Απέρριψε όλες τις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για την μείωση των δημοτικών τελών για τις λαϊκές οικογένειες.
-Αυθαίρετα επέλεξε να μην υλοποιήσει την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης που έγινε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την απαλλαγή δημοτικών τελών σε αυτοαπασχολούμενους και τα καταστήματα του δήμου που είχαν πληγεί από την πανδημία.
-Στηρίζει την εντατικοποίηση των σχέσεων εργασίας στους εργαζόμενους του δήμου, στηρίζοντας την κυβερνητική πολιτική που θέλει να μην καλύπτονται οι οργανικές θέσεις με μόνιμο προσωπικό (με προγράμματα 4μηνα και 5μηνα να καλύπτονται βασικές θέσεις, όπως στα φυλάκια πυροπροστασίας κ.α.)
-∆εν συζήτησε να ελαφρυνθούν τα τέλη για τα μικρομάγαζα και να αυξηθούν για τις τράπεζες, τα σούπερ μάρκετ, και τις μεγάλες επιχειρηματικές μονάδες.
-Έχει σοβαρότατες ευθύνες για τις τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στις υποδομές του δήμου (δρόμοι, πλατείες, σχολικά κτήρια, πολιτιστικοί και αθλητικοί χώροι), αφού τα έργα που έγιναν ήταν ελάχιστα και δεν καλύπτουν τις ανάγκες του λαού της περιοχής.
-Προσπαθεί να πείσει για τα ελάχιστα έργα που έκανε η εκλεκτή παράταξη της Ν∆ η οποία έχει διατελέσει τα τελευταία 10 χρόνια δημοτική αρχή και ζητά την λαϊκή ανοχή για άλλα 10 χρόνια.
-Αυτή την αντιλαϊκή πολιτική στήριξε και η παράταξη «Ανάσα», ως αντιπολίτευση, η οποία σε όλα τα βασικά στρατηγικά ζητήματα υπερψήφισε. Όπως στο ψήφισμα της Αναπτυξιακής Επιχείρησης που βάζει τις βάσεις της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών που έχει στην ευθύνη του ο δήμος.

Καμία εμπιστοσύνη στα κόμματα και τις παρατάξεις που έχουν δεσμεύσεις και εξυπηρετούν τα συμφέροντα των λίγων!


Απέναντι σε αυτή την πολιτική, στην πρώτη γραμμή των αγώνων του λαού
βρίσκονται μόνο οι δυνάμεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης Σπάτων-Αρτέμιδας».
Για να δυναμώσει η λαϊκή διεκδίκηση για τις σύγχρονες ανάγκες μας.


Η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση είναι η μόνη απάντηση στη σαπίλα ενός συστήματος που βάζει τις ανάγκες του λαού στην άκρη.

Στηρίζουμε τις δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης:
-για να παλέψουμε για σύγχρονα δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των αυτοαπασχολούμενων
-για ένα δήμο με δωρεάν και σύγχρονες υποδομές αθλητισμού και πολιτισμού για όλους, με δρόμους, πεζόδρομους, πλατείες και χώρους στάθμευσης στις γειτονιές, με υποδομές και πρόσβαση στο παραλιακό μέτωπο χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς να βάζουμε το χέρι στην τσέπη για όλα αυτά που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα.

Καλούμε τους δημότες Σπάτων-Αρτέμιδος να σκεφτούν με κριτήριο ποιος θα βγει στους αγώνες μπροστά ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στη μετατροπή του ελεύθερου χρόνου σε πηγή κερδοφορίας για τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Ποιος θα δώσει τον αγώνα ενάντια στην επέκταση της ανταποδοτικότητας και της φορολεηλασίας που τόσα χρόνια επιβάλλει δημοτική αρχή. Ποιος αποτελεί το αντίπαλο δέος στην αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιούν οι εκλεκτοί των Ν∆ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ.Καλούμε να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ γιατί την επόμενη μέρα των εκλογών αυτή θα είναι στον αγώνα για μία πραγματικά 100% μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση.
 

∆υναμώνουμε τον αγώνα για: 

- Την κατασκευή δημόσιου γενικού νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική.

-Τη στελέχωση και τον εξοπλισμό του κέντρου υγείας Σπάτων-Αρτέμιδας καθώς και τον σύγχρονο σχεδιασμό λειτουργίας του.

-Την κατασκευή σύγχρονων δημόσιων και δωρεάν κτηρίων που θα στεγάσουν όσα σχολεία βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε κοντέινερ.

- Τη συστηματική συντήρηση των σχολικών χώρων ώστε να είναι ασφαλή για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Γι να γίνει ολοκληρωμένος αντισεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολεία του δήμου.

- Άμεση ανέγερση νέων σύγχρονων σχολικών μονάδων και παιδικών σταθμών από δημόσιο φορέα που θα έχει τη συνολική ευθύνη.

- Άμεση καταγραφή των αναγκών σε υποδομές και έργα, έκδοση των απαραίτητων πιστοποιητικών καταλληλότητας.

- Την εξασφάλιση της δωρεάν μεταφοράς όλων των μαθητών από και προς τις σχολικές μονάδες
- Την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση των φυλακίων πυροπροστασίας
- Τη λήψη των απαραίτητων μέτρων πρόληψης στις δασικές εκτάσεις της περιοχής (κοπή κλαδιών κλπ)
- Να προχωρήσει το σχέδιο πόλης και να γίνει σχεδιασμός και υλοποίηση έργων οδοποιίας λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες μετακίνησης των ΑμεΑ και με γνώμονα την ασφαλή διέλευση και κυκλοφορία των οχημάτων.
- Να γίνουν οι απαραίτητοι περιορισμοί στην λειτουργία του αεροδρομίου ώστε να μην χρησιμοποιούνται αεροδιάδρομοι που βρίσκονται κοντά σε κατοικημένες περιοχές για να μειωθεί η ηχορύπανση.
- Την συντήρηση και τον σύγχρονο εξοπλισμό των παιδικών χαρών με κύριο γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών.
- Αύξηση των δρομολογίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ώστε να καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής με μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των επιβατών με όλα τα σύγχρονα μέσα.
- Τη διαμόρφωση δημόσιου χώρου στον αιγιαλό για να μπορούν οι κάτοικοι της περιοχής χωρίς κόστος να απολαμβάνουν την ψυχαγωγία στη θάλασσα.
- Κατασκευή σύγχρονων δημόσιων και δωρεάν πολιτιστικών χώρων προσβάσιμων από όλο τον λαό.
- Την συντήρηση των αθλητικών χώρων και την ανέγερση νέων.
- Πλήρη στελέχωση του δήμου με μόνιμο προσωπικό, με σύγχρονα δικαιώματα.
- Κάλυψη όλων των ζητημάτων υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία.

 

Στις 8 Οκτώβρη ψηφίζουμε και δυναμώνουμε την Λαϊκή Συσπείρωση, δυναμώνουμε την εργατική-λαϊκή αντίσταση στον ∆ήμο Σπάτων-Αρτέμιδας και στην Περιφέρεια Αττικής.

 

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ!


Στον ∆ήμο Σπάτων-Αρτέμιδας με υποψήφιο ∆ήμαρχο τον Βασίλη Γοργομύτη
 

Στην Περιφέρεια Αττικής με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Γιάννη Πρωτούλη