Δήλωση της υποψήφιας με το κοινοτικό συμβούλιο Σπάτων Βιβής Αγόρου


Είναι προπονήτρια στίβου στο Αθλητικό Κέντρο Παλλήνης, απόφοιτος ΙΕΚ, έχει διακριθεί ως Αθλήτρια στο Στίβο. Είναι μέλος της Ομάδας Γυναικών της ΟΓΕ Σπάτων-Αρτέμιδας.

Αθλητισμός: δικαίωμα και όχι πολυτέλεια.

Ας αναρωτηθούμε, έχουμε όλοι την πολυτέλεια, την ελευθερία να αθλουμαστε;

Σήμερα για να έχει κάποιος πρόσβαση στον αθλητισμό χρειάζεται πρώτα από όλα ελεύθερο χρόνο, πράγμα το οποίο δεν βρίσκεις εύκολα στις μέρες μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι όλος αυτός ο κόσμος, ο οποίος στην καραντίνα βγήκε στους δρόμους για περπάτημα, για ποδήλατο, για τρέξιμο. Στην περιοχή μας είδαμε δεκάδες να τρέχουν στις παραλίες, αφού οι αθλητικοί χώροι είναι ανύπαρκτοι. 

Για να μπορέσει κάποιος να αθληθεί χρειάζεται να έχει πρόσβαση σε κάποιο γήπεδο ή άλλο εγκεκριμένο χώρο, σε κάποιο πάρκο, κάποια ασφαλή διαδρομή για να μπορεί να κάνει τζοκιν. Στην Αρτέμιδα υπάρχουν χώροι γεμάτοι πράσινο, όπως το "πάρκο του ΟΤΕ" που έχει γίνει σκουπιδότοπος, υπάρχει και η παραλία που έχει γεμίσει ξαπλώστρες. Τα πάρκα και οι διαδρομές για τρέξιμο δεν υπάρχουν, αλλά και όποιες εγκαταστάσεις με αθλητικές υποδομές μπορούμε να βρούμε είναι λίγες, παραμελημένες, υποβαθμισμένες, χωρίς καμία μέριμνα. 

Ακόμα και οι περισσότερες αθλητικές δραστηριότητες δεν είναι εύκολα προσβάσιμες. Δηλαδή αν θέλει κάποιος να γράψει το παιδί του σε μια αθλητική δραστηριότητα χρειάζεται να πληρώνει συλλόγους, μετακινήσεις, έξοδα για τον εξοπλισμό του αθλήματος κ.ο.κ. 

Άρα είμαστε πραγματικά ελεύθεροι να απολαύσουμε τον αθλητισμό στην περιοχή μας;

Ο αθλητισμός είναι δικαίωμα και ανάγκη για όλους και σε αυτό το πλαίσιο μόνο η "Λαϊκή Συσπείρωση" διεκδικεί τόσα χρόνια τη δημιουργία γηπέδων, χώρων άθλησης, χωρίς να υπάρχει κριτήριο το κέρδος αλλά η κάλυψη της ανάγκης του κόσμου να αθλείται δωρεάν. Γι' αυτό ψηφίζουμε "Λαϊκή Συσπείρωση" παντού, σε δήμο και Περιφέρεια ώστε στον δρόμο του αγώνα, της διεκδίκησης, της ελπίδας να βαδίσουμε μαζί.