Δήλωση του υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου Τασιόπουλου Δημήτρη


 

Δημήτρης Τασιόπουλος

Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Πειραιά, Επιθεωρητής Εργασιακών Σχέσεων, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Επιθεώρησης Εργασίας. Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ Συλλόγου εργαζομένων Υπουργείου Εσωτερικών και της Ομοσπονδίας ΟΣΥΠΕΣΔΔΑ.

Ο Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδας όπως και οι περισσότεροι Δήμοι και οι Περιφέρειες και κατ΄επέκταση και το κράτος, χρησιμοποιούν τους οργανισμούς τους και τους εργαζόμενους σε αυτούς, ως λάφυρο απόλυτα χειραγωγήσιμο και εξαρτώμενο με το ασφυκτικό αντεργατικό πλαίσιο που απορυθμίζει και εντατικοποιεί τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Καμία σταθερότητα, καμία διαφάνεια στον εργασιακό βίο των πολιτών. Κυριαρχεί η ανασφάλεια, το ρουσφέτι, η πλήρης ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων με ότι κακό αυτό συνεπάγεται.

Η υποστελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών δεν είναι φαινόμενο που ισχύει μόνο στον Δήμο μας. Είναι γενικευμένο και εντάσσεται στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας και της γενικής πολιτικής κατεύθυνσης που ορίζει τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων να τις αναλαμβάνουν στο μεγαλύτερο μέρος τους ιδιώτες - μεγαλοεργολάβοι που έχουν ως μόνο κίνητρο το κέρδος. 

Και όσοι από τους δημότες δεν έχουν δουλειά;

Όσοι υποαπασχολούνται; 

Όσοι δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα; 

Υπήρξε κάποια πρόνοια για αυτούς όπως η μείωση των δημοτικών τελών; 

Κενό γράμμα!

Κυριαρχούν τα ψεύτικα τα λόγια μεγάλα, οι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα!

Το πρόσφατο αντεργατικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, εισήγαγε για πρώτη φορά την δοκιμαστική περίοδο και στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου με αποτέλεσμα να απελευθερώνονται οι απολύσεις εργαζομένων τόσο αορίστου όσο και ορισμένου χρόνου, δίνοντας τη δυνατότητα σε Δημάρχους και Περιφερειάρχες να κάνουν βρώμικο παιχνίδι και να πουλάνε εκδούλευση σε εργαζομένους, αφού αν κρίνουν ότι είναι "ανεπιτυχής" η δοκιμαστική περίοδος τους, μπορούν να απολύονται αυτοδίκαια οι εργαζόμενοι.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Σπάτων - Αρτέμιδας καλεί τους πολίτες του Δήμου μας, εργαζόμενους, υποαπασχολούμενους, μισθοσυντήρητους, συνταξιούχους ανέργους, μικρομεσαίους να ενώσουμε τις φωνές μας για να μπουν οι δικές μας ανάγκες σε πρώτο πλάνο. 

Ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο μας αλλά και στην Περιφέρεια ενάντια σε μια πολιτική που βουλιάζει τις ζωές μας στη λάσπη για να αυξάνονται τα κέρδη των λίγων.