Δήλωση του Δημοτικού Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Κουτρουμπίνη Βασίλη


 

Κουτρουμπίνης Βασίλης 

Τελειόφοιτος στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Στατιστικής, εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος και εργαζόμενος στο Εκπτωτικό Χωριό.

 

Οι νέοι εργαζόμενοι, οι μαθητές και οι φοιτητές της περιοχής των Σπάτων και της Αρτέμιδας, μπορούμε και πρέπει να εκφράσουμε τις αγωνίες, τα άγχη, τους προβληματισμούς μας ενόψει των επερχόμενων Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, της μόνης δύναμης που στέκεται στο πλάι των αναγκών και των διεκδικήσεων της νεολαίας, των εργαζομένων.

Κυρίως, το επόμενο διάστημα έχουμε την ευκαιρία να βάλουμε μπροστά τις δικές μας διεκδικήσεις μέσα από τον συλλογικό αγώνα, τα σωματεία, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής, παίρνοντας θέση μάχης στις απεργιακές κινητοποιήσεις για να μην περάσει το νέο τερατούργημα της κυβέρνησης που προβλέπει δεκατρείς ώρες δουλειά την μέρα, εξοντωτικές συνθήκες εργασίας.

Ζούμε και εργαζόμαστε σε μία περιοχή που οι παραλογισμοί της καπιταλιστικής ανάπτυξης είναι εξόφθαλμοι και σε όλους μας γνωστοί.

Ας σκεφτούμε το εξής:

Από την μία πλευρά έχουμε ένα υπερσύγχρονο Αεροδρόμιο, ένα τεράστιο και σύγχρονο Εμπορικό Πάρκο, μεγάλη τουριστική προσέλευση, προσεχώς Data Center της Microsoft.

Eνώ από την άλλη, οι μαθητές πάνε σε σχολεία κοντέινερ, τα Μέσα Μεταφοράς είναι από ελάχιστα έως ανύπαρκτα, οι δρόμοι είναι άθλιοι, οι θέσεις εργασίας είναι χαμηλόμισθες με μεγάλη εντατικοποίηση, ενώ δεν υπάρχει ούτε καν Νοσοκομείο Ανατολικής Αττικής σε μία περιοχή με χιλιάδες κατοίκους.

Αυτός ο παραλογισμός εκδηλώνεται στο έδαφος της πολιτικής που έχουν εφαρμόσει οι τωρινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και έχουν υλοποιήσει η Περιφέρεια και ο Δήμος στη περιοχή μας. Είναι το αποτέλεσμα της επιλογής τους να προκρίνουν τα κέρδη λίγων μεγαλοεπιχειρηματιών σε αντίθεση με τις ανάγκες μας.

Επομένως η Δημοτική Αρχή και η παράταξη της ΑΝΑΣΣΑ δεν είναι άμοιροι ευθυνών αφού σε όλα τα σημαντικά ζητήματα για την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων τελικά συμφωνούν, είναι οι τοπικοί εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ κάτι που φαίνεται άλλωστε και από τη στήριξη που λαμβάνουν (φανερή ή κρυφή) από αυτά τα κόμματα.

Στο ερώτημα λοιπόν «ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, της παράταξης δηλαδή του ΚΚΕ απαντάμε οι ζωές μας, όπως άλλωστε κάναμε όλα τα προηγούμενα χρόνια είτε μέσα από τα Δημοτικά Συμβούλια είτε μέσα από κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα που έγινε.

Ψήφος στις επερχόμενες εκλογές στη Λαϊκή Συσπείρωση, σημαίνει περισσότεροι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού της περιοχής στο Δημοτικό συμβούλιο, περισσότεροι δηλαδή αγωνιστές που στέκονται δίπλα στα προβλήματα και μάχονται για τις ανάγκες μας.

Όλοι οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης δίνουμε τη μάχη της ανόδου σε ψήφους και εκλεγμένους, για να στείλουμε μήνυμα αισιοδοξίας και αγώνα, όπως τη δώσαμε τα προηγούμενα χρόνια μέσα στους αγώνες στα σχολεία, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς.

Σωτήρες δεν είμαστε ούτε φιλοδοξούμε να γίνουμε, είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής μας, γιατί «Μόνο ο Λαός μπορεί να σώσει τον Λαό»