Δήλωση του υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου Νίκου Δαρδαλη


 
 
Δάρδαλης Νίκος
 
Εκπαιδευτικός σε σχολείο της Αττικής, Δημοτικός Σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση Σπάτων Αρτέμιδας και υποψήφιος με την Λαϊκή Συσπέιρωση Αττικής στην Περιφέρεια
 
 
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!


Τα σχολεία έχουν ανοίξει ήδη εδώ και δυο βδομάδες και εκτός από τα εκατοντάδες κενά, το πετσόκομμα της παράλληλης, τους πεσμένους σοβάδες και τις «λίμνες» σε σχολεία της Αττικής, εκατοντάδες μαθητές σε διαδημοτικά σχολεία, δηλαδή ΕΠΑΛ, σε μουσικά και καλλιτεχνικά και σε ειδικά σχολεία παραμένουν ξεκρέμαστοι, καθώς δεν έχουν ξεκινήσει οι σχολικές μεταφορές που τελούν υπό την ευθύνη της περιφέρειας.  
Ενδεικτικά μόνο στην Ανατολική Αττική βγήκαν 36 άγονα δρομολόγια, που αφορούν τη μεταφορά μαθητών 10 δήμων της Περιφερειακής Ενότητας σε σχολεία όλων των βαθμίδων. 
Μάλιστα οι εταιρείες που είχαν αναλάβει τα δρομολόγια των παιδιών στα ειδικά σχολεία αρνήθηκαν να τα υλοποιήσουν και δήλωσαν ότι δεν θα τα αναλάβουν στο μέλλον με το επιχείρημα ότι δεν τους συμφέρει, καθώς τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες προκαλούν πολλές φθορές στα λεωφορεία.(!!)
Απορρίπτουμε πλήρως το θέατρο του παραλόγου που ζούμε κάθε χρόνο, όπως και τώρα όπου η Περιφερειακή Αρχή αρκείται σε μια νέα Πρόσκληση υποβολής Οικονομικών Προσφορών η όποια θα ανοίξει στις 2 Οκτώβρη και θα τελεσφορήσει μόνο για τα δρομολόγια και τα ποσά που ικανοποιούν τους ιδιοκτήτες των μέσων μεταφοράς.
Αρκετά πια! Τα παιδιά μας και οι ανάγκες τους δεν είναι εμπόρευμα και δεν μπορεί να είναι στο έλεος των επιχειρηματιών που αποφασίζουν με κριτήριο το αν βγάζουν ικανοποιητικό κέρδος ποια δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν. 
Αυτή την κατάσταση διαιωνίζουν εδώ και πολλά χρόνια οι παρατάξεις σε Περιφέρεια και Δήμους που αποδέχονται τη λογική της επιχειρηματικότητας και στις μεταφορές…
Κυβέρνηση και Περιφέρεια να αφήσουν τις χρονοτριβές και να βρουν τρόπο να λυθεί τώρα το πρόβλημα για όλους τους μαθητές. Το «επιτελικό και ψηφιακό» κράτος που τρέχει με χίλια για τις μεγάλες επιχειρήσεις να κινητοποιήσει κάθε δυνατό μέσο και τα παιδιά μας να πάνε σχολείο!
Στηρίζουμε το χρόνιο αίτημα των εκπαιδευτικών σωματείων και των γονεϊκών φορέων να οργανωθεί με ευθύνη του κράτους ένας στόλος λεωφορείων για τις σχολικές μεταφορές που με ασφάλεια θα καλύπτει το σύνολο των αναγκών.
 
ΣΤΙΣ 8 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ!