Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα γεγονότα στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 15/10/2024

 
 
Στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάτων Αρτέμιδας, στις 15 Οκτωβρίου, η Δημοτική Αρχή έδειξε για ακόμα μία φορά ότι δεν έχει καμία πρόθεση να συζητήσει στην ουσία των προβλημάτων που απασχολούν το λαό της περιοχής.

Κατάφερε για ακόμα μία φορά να εκφυλίσει κάθε διαδικασία, δημιουργώντας εντάσεις με προσβολές, φτάνοντας στο σημείο να προσπαθεί να αποφύγει να δώσει απαντήσεις σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Έκαναν πως δεν άκουγαν όταν ρωτήθηκαν σχετικά με το ενοίκιο του δευτέρου γυμνασίου το οποίο φτάνει στις 43.600€ το μήνα, ποσό που θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του δήμου Σπάτων Αρτέμιδας και θα πληρωθεί για μία ακόμη φορά από την υπερφορολόγηση των δημοτών.

Ιδιαίτερα σε μία περίοδο που η ακρίβεια έχει χτυπήσει κόκκινο και τα λαϊκά νοικοκυριά γονατίζουν για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν, στην φοροληστεία, η δημοτική αρχή επιλέγει να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο αυτή την κατάσταση για να μπορέσει να θησαυρίσει η εν λόγω πολυεθνική εταιρία.

Μάλιστα ο ίδιος ο δήμαρχος ανέφερε ότι αφού περάσουν τα 12 χρόνια της σύμβασης με την ολλανδική εταιρεία να εισπράττει πάνω από 6 εκατομμύρια ευρώ, επιθυμεί ο δήμος να κοιτάξει να κινήσει διαδικασίες για να αγοράσει το συγκεκριμένο κτίριο ουσιαστικά πληρώνοντας δύο φορές για να φτιαχτεί το σχολείο.

Την στιγμή μάλιστα που η διοίκηση Μάρκου, δεν έχει προχωρήσει σε καμία ουσιαστική πίεση προς τις κυβερνήσεις που πέρασαν τα τελευταία 10 χρόνια της θητείας της, προσπαθεί να παρουσιάσει σαν μονόδρομο την κατασκευή αυτού του σχολείου τη στιγμή που η εκπαιδευτική κοινότητα όλα αυτά τα χρόνια απαιτεί δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σχολικό κτίριο.

Χαρακτηριστικά για να υπερασπιστεί την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανέδειξε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για σχολικές μονάδες και ότι μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε να φτιαχτεί κτίριο για το 2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδας.

Κρύβει με αυτό τον τρόπο την πολιτική της κυβέρνησης η οποία αντιμετωπίζει ως κόστος την ανάγκη των παιδιών μας για σύγχρονες και πλήρως εξοπλισμένες σχολικές μονάδες.

Για αυτόν τον λόγο άλλωστε φαίνεται η τραγική κατάσταση των σχολικών κτιρίων, με ακατάλληλες αίθουσες και υπεράριθμα τμήματα (2ο Λύκειο, 6 Δημοτικό κλπ).

Καταδικάζουμε επίσης την απαράδεκτη συμπεριφορά από πλευράς δημοτικής αρχής, καθώς και το γεγονός ότι στέρησε το λόγο σε δημότη και πρώην δημοτικό σύμβουλο.

Στα δημοτικά συμβούλια πρέπει να μπορούν να έρχονται και να παρακολουθούν οι δημότες, μέλη σωματείων και τοπικών φορέων ώστε να μεταφέρουν τα ερωτήματα τους και να παίρνουν το λόγο για καίρια ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Η οποιαδήποτε προσπάθεια φίμωσης είναι καταδικαστέα!

17/10/2024