Καλή σχολική χρονιά με υψηλές απαιτήσεις και αγώνα για το σχολείο που αξίζουν οι μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί

                                 

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η Λαϊκή Συσπείρωση Σπάτων Αρτέμιδας εύχεται καλή σχολική χρονιά:

  • Στους μαθητές που μπαίνουν στις αίθουσες με όνειρα και ελπίδες για ένα καλύτερο σχολείο. Ξεκινούν την προσπάθεια τους να κατακτήσουν την γνώση περιμένοντας όλα τα εφόδια και τα απαραίτητα εργαλεία που μπορεί σήμερα να τους παρέχει η εκπαιδευτική διαδικασία!

  • Στους γονείς που πασχίζουν για να προσφέρουν στα παιδιά τους τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη και την μόρφωσή τους.

  • Στους εκπαιδευτικούς που στην ευθύνη τους εναπόκειται το δύσκολο έργο της εκπαίδευσης των παιδιών, στην βοήθεια για ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας τους.

Άλλη μία σχολική χρονιά ξεκινάει την Τετάρτη με τα σχολεία να ανοίγουν με ακόμα χειρότερους όρους σε σχέση με την περσινή χρονιά. Έτσι καταργούνται περίπου 1.000 τμήματα πανελλαδικά πράγμα το οποίο βλέπουμε και στον δήμο μας όπου καταργούνται 3 τμήματα στο 2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδας, 1 τάξη στο 1ο Γυμνάσιο, 1 στο 1ο Λύκειο Αρτέμιδας κοκ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι σε αυτό το σχολείο στριμώχνονται και στην Α και στη Β και στη Γ Γυμνασίου σε τμήματα των 28 και 29 μαθητών και μάλιστα σε ένα σχολείο με δεκάδες διαγνωσμένους μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και χωρίς μάλιστα να υπάρχει το απαραίτητο τμήμα ένταξης. Τμήματα συρρικνώθηκαν στο 1ο Λύκειο Αρτέμιδας), ενώ μεγάλα τμήματα των 27 και 28 μαθητών υπάρχουν σε πολλά σχολεία της περιοχής.

Έτσι δημιουργούνται τμήματα με μαθητές σαρδέλες, αφού στις αίθουσες θα στριμώχνονται 28 παιδιά, δηλαδή τα ανώτατα όρια που προβλέπει ο νόμος και που η κυβέρνηση προσπαθεί να τα εξαντλήσει χωρίς να λαμβάνει υπόψιν της αν στα τμήματα θα υπάρχουν παιδιά με διαγνώσεις, ανεξάρτητα από το μέγεθος των αιθουσών. Δυσκολεύοντας την εκπαιδευτική διαδικασία περισσότερο.

Την ίδια στιγμή μπορεί να διαφημίζει η κυβέρνηση της ΝΔ ότι έκανε 10.000 διορισμούς εκπαιδευτικών που σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τις ανάγκες αν αναλογιστούμε ότι πέρσι χρειάστηκαν 56.000 αναπληρωτές. Με αυτόν τον τρόπο καλούνται οι εκπαιδευτικοί να μορφώσουν τα παιδιά μας, ενώ αντιμέτωποι με μαζικές συγχωνεύσεις τμημάτων αλλά και αναπληρωτές και νεοδιόριστοι να παλεύουν να τα βγάλουν πέρα με πενιχρά εισοδήματα.

Αντίστοιχα και οι γονείς υπολογίζουν τι μπορεί να σηκώσει η τσέπη τους τη στιγμή που οι ανάγκες των παιδιών αυξάνονται, έρχονται αντιμέτωποι με τους φουσκωμένους λογαριασμούς, τις τιμές των σούπερ μάρκετ που συνεχώς ανεβαίνουν και την ακρίβεια να κουτσουρεύει το λαϊκό εισόδημα.

Προβληματίζει για μια ακόμη χρονιά και η μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία καθώς σε μια δύσκολη περιοχή στην μεταφορά, όπως ο δήμος μας, η περιφέρεια για μια ακόμη φορά αντιμετωπίζει τις σχολικές συγκοινωνίες ως κόστος δίχως όφελος.Σε αυτή την πολιτική είναι εναρμονισμένη και η δημοτική αρχή Σπάτων – Αρτέμιδας αφού ανοίγουν τα σχολεία χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός σχεδιασμός της χρηματοδότησης των σχολείων έπειτα από την κατάργηση των σχολικών επιτροπών.

Αντίθετα υπερηφανεύεται για τον καινούργιο σχολικό χώρο που μεταστεγαστεί φέτος το 2ο Γυμνάσιο προσπαθώντας αποδείξει ότι έδωσε λύση σε αυτό που διεκδικούσαν τόσα χρόνια μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, την ανάγκη δηλαδή ενός σύγχρονου, δωρεάν, δημόσιου σχολείου. Γι αυτό το λόγο άλλωστε κρύβει το γεγονός ότι το κτίριο του 2ου Γυμνασίου είναι ιδιωτικός χώρος που ανήκει σε μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία και θα εισπράττει πάνω από μισό εκατομμύριο το χρόνο επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο το λαό της περιοχής.

Να σταματήσει επιτέλους να αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση, περιφέρεια και δημοτική αρχή η ανάγκη των παιδιών μας για εκπαίδευση και μόρφωση ως κόστος. Τίποτα από αυτά που δικαιούμαστε εμείς και τα παιδιά μας δεν είναι πολυτέλεια, παλεύουμε για να τους δώσουμε όλα τα εφόδια, την επιστημονική γνώση που υπάρχει για να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι για να παλεύουν και να πετυχαίνουν τους στόχους τους.

Διεκδικούμε:

  • σύγχρονο, δωρεάν, δημόσιο σχολείο για όλους και όχι σχολείο για λίγους και εκλεκτούς

  • να παρθούν μέτρα αραίωσης των σχολικών τάξεων για να μην υπάρχουν τάξεις κονσέρβες

  • άμεσα να καλυφθούν όλα τα κενά των εκπαιδευτικών με διορισμούς για να μην χαθεί καμία διδακτική ώρα

  • μόνιμο προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία και να αυξηθούν τα κονδύλια για τις σχολικές δαπάνες για να καλύπτονται οι ανάγκες των σχολείων

  • να γίνει σύσταση φροντιστηριακών τμημάτων, με διευρυμένη ενισχυτική διδασκαλία και πρόσθετη διδακτική στήριξη

  • να εφαρμοστεί άμεσα δωρεάν σχολική μεταφορά που να καλύπτει τις ανάγκες των Σπάτων και της Αρτέμιδας

  • κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα σχολικά είδη