Λογοδοσία Δημοτικής Αρχής: Ποια είναι τα κενά στις οργανικές θέσεις του Δήμου και τι μέτρα θα λάβει η Δημοτική Αρχή ώστε να καλυφθούν






Ερώτηση για την ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής Σπάτων Αρτέμιδας στις 27/06/2024

Η δημοτική αρχή Σπάτων Αρτέμιδας πλήρως εναρμονισμένη με την κυβερνητική πολιτική!

Στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27/06, στην ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Σπάτων Αρτέμιδας που αφορά τα κενά εργαζομένων σε οργανικές θέσεις του Δήμου μας η δημοτική αρχή σφύριζε κλέφτικα. Πιο συγκεκριμένα ζητήθηκε ενημέρωση σχετικά με τις ελλείψεις σε εργατοτεχνικό προσωπικό, στο επιστημονικό Δυναμικό, στους εργαζόμενους που απασχολούν την πολιτική προστασία. Τέλος ρωτήθηκε η δημοτική αρχή τι ενέργειες θα κάνει για να διεκδικήσει να καλυφθούν τα κενά.


Από την απάντηση που δόθηκε φάνηκε για μία ακόμη φορά ότι δεν είναι διατεθειμένη να κάνει κάτι και για αυτό αρκέστηκε στην απλή παράθεση στοιχείων αποφεύγοντας να δώσει απάντηση εάν και σε τι ενέργειες θα προχωρήσει.

Είναι φανερό ότι η δημοτική αρχή συντάσσεται πλήρως με την κυβερνητική πολιτική και με την λογική ανάθεσης έργων σε ιδιώτες.


Αυτό αποδεικνύεται τρομερά ζημιογόνο για το λαό της περιοχής αφού για έργα που θα μπορούσε ο δήμος να αναλάβει λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό και εξοπλισμό, γίνεται ανάθεση σε ιδιώτη με αποτέλεσμα να δαπανηθούν χρήματα, όχι μόνο για να ολοκληρωθεί το έργο, αλλά και για το επιχειρηματικό κέρδος του εργολάβου. Ενώ μάλιστα είναι χαρακτηριστικές οι καθυστερήσεις έργων με αρκετές να μην γίνεται τίποτα για μία σειρά ετών.


Οι μεγάλες ελλείψεις φαίνονται σε πολλές περιπτώσεις, με χαρακτηριστική αυτή της συσσώρευσης κλαδιών σε πολλά σημεία του δήμου μας αυξάνοντας τον κίνδυνο σε περίπτωση πυρκαγιάς και η δημοτική αρχή παραδέχεται πως δεν έχει το προσωπικό και τις υποδομές για προχωρήσει άμεσα στην περισυλλογή τους. 


Όλη αυτή η κατάσταση αποτελεί μια εικόνα του γενικότερου προβλήματος που υπάρχουν σε κενά οργανικών θέσεων και μόνιμου προσωπικού στο δήμο. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι ήδη υπάρχοντες εργαζόμενοι του Δήμου καλούνται να εργαστούν σε αντίξοες συνθήκες με ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, σε κτίρια πραγματικά απαρχαιωμένα.


Είναι πλέον απαραίτητο να συνταχθούμε στον δρόμο του αγώνα και της σύγκρουσης με αυτήν την πολιτική.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η δημοτική αρχή Πάτρας, με την στήριξη και της δημοτικής αρχής Καισαριανής και Χαϊδαρίου, όπου με πρόσφατη κινητοποίηση στο υπουργείο Εσωτερικών διεκδίκησαν επιχορηγήσεις, αλλά τόνισαν την ανάγκη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στους δήμου.


Ενώ όταν αναφέρθηκε το γεγονός ότι χρειάζεται και η δημοτική αρχή της περιοχής να διεκδικήσει επιχορηγήσεις η απάντηση ήταν ότι “ούτως ή άλλως κεντρικά δεν γίνονται προσλήψεις” και αποδέχεται πλήρως την πολιτική που θέλει αποδυναμωμένους τους δήμους, στηρίζει τη λογική ότι πρέπει να πληρώσεις για να καλυφθούν οι ανάγκες αλλά και προωθεί το εργολαβικό κέρδος.


Φαίνεται λοιπόν ότι ο μόνος τρόπος είναι ο αγώνας, να βγει ο λαός της περιοχής μπροστά ώστε να διεκδικήσουμε την κάλυψη των αναγκών μας.