Καταγγελία για τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 20/2

 

Στο δημοτικό συμβούλιο στις 20/2 ζητήθηκε από τη δημοτική αρχή να δοθεί απάντηση σχετικά με τις συνεχείς τρεις διαδοχικές διακοπές ρεύματος σε σχολικές μονάδες της περιοχής (2ο -6ο δημοτικό σχολείο Αρτέμιδας, 4ο και 5ο νηπιαγωγείο Αρτέμιδας) λόγω χρεών. Η δημοτική αρχή προσπάθησε να αποφύγει τη συζήτηση, ενώ δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση για την κατάσταση που βρίσκονται οι οφειλές των σχολείων της περιοχής.


Με πρόφαση την αλλαγή διοίκησης, αλλά και τη σύσταση νέας δημοτικής επιτροπής παιδείας προσπάθησε να καλύψει το γεγονός ότι υπάρχουν χρέη σε σχολεία ακόμα και 5 – 6 μηνών, χρέη δηλαδή τα οποία θα έπρεπε να είχαν πληρωθεί από την προηγούμενη διοίκηση.


Για μια ακόμη φορά φαίνεται ότι μπαίνει σε δεύτερη μοίρα η ανάγκη των μαθητών στη μόρφωση!


Είναι απαράδεχτο εν έτη 2024 την στιγμή που λίγους μήνες πριν η δημοτική αρχή διαφήμιζε ότι δίνει προτεραιότητα στα ζητήματα παιδείας της περιοχής έχοντας αφήσει απλήρωτους τους λογαριασμούς ρεύματος των σχολείων.


Καταγγέλλουμε επίσης την στάση του ΔΕΔΔΗΕ ο οποίος με απόλυτα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, δεν θα διστάσει να κόβει το ρεύμα ακόμα και στα σχολεία προκαλώντας διαταραχή στην ομαλή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Αντίστοιχα σιγή ιχθύος επικράτησε και στο ζήτημα των μεταφορών στην περιοχή, το οποίο επαναφέραμε σαν Λαϊκή Συσπείρωση στο δημοτικό συμβούλιο, αφού καμία πρόοδος δεν έχει υπάρξει. Είναι ένα ζήτημα το οποίο απασχολεί την κοινή γνώμη των δημοτών της περιοχής και ήδη έχουν ξεκινήσει σωματεία και φορείς να κινητοποιούνται έχοντας ξεκινήσει μια κοινή δράση, αλλά δεν φάνηκε να υπάρχει διάθεση συμμετοχής της δημοτικής αρχής.


Καθημερινά συνθλίβονται οι ανάγκες του λαού της περιοχής και ο δήμος ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του κράτους και της ΕΕ δεν έρχεται να δώσει καμία ουσιαστική λύση στα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, αλλά τα συντηρεί.