Σε ρόλο πόντιου Πιλάτου η δημοτική αρχή και οι παρατάξεις στο ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης για αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακού Λαό.

Σε ρόλο πόντιου Πιλάτου η δημοτική αρχή και οι παρατάξεις που παρευρέθησαν στο δημοτικό συμβούλιο της 30/10 όταν κατατέθηκε ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης στήριξης και αλληλεγγύης του παλαιστινιακού λαού. 

Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κάλεσαν το δημοτικό συμβούλιο να πάρει θέση στις κρίσιμες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, να μπει στη “σωστή πλευρά” της ιστορίας εκφράζοντας τη στήριξή στους παλαιστίνιους και τους λαούς της περιοχής καταδικάζοντας την εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης που με τη συμμετοχή της φέρνει νέους κινδύνους για τη χώρα.

Η δημοτική αρχή εξισώνοντας το θύμα με τον θύτη κρύφτηκε πίσω από την καταδίκη της “βίας από όπου κι αν προέρχεται”. Εξισώνοντας τον παλαιστινιακό λαό ο οποίος παλεύει για την ανεξαρτητοποίηση του, με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ το οποίο ευθύνεται για 8.796 θανάτους, μεταξύ των οποίων 3.648 παιδιά και 2.290 γυναίκες, καταδικάζοντας τους λαούς της περιοχής να ζουν υπό τον κίνδυνο του πολέμου.

Στην ίδια συχνότητα κυμάνθηκε και ο εκπρόσωπος της παράταξης "Στην πράξη" (ΣΥΡΙΖΑ), που κατέθεσε αντιπρόταση κρατώντας ίσες αποστάσεις, η οποία αποτέλεσε πάσα προς τη δημοτική αρχή για να αποφύγει το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης. 

Εξίσου επικίνδυνη ήταν η τοποθέτηση της παράταξης "Πυξίδα", κάνοντας αναφορά στο εθνικό συμφέρον να ευθυγραμμίζεται με τις επικίνδυνες μεθοδεύσεις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ισραήλ.

Όλες οι παρατάξεις πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, απέδειξαν για μία ακόμη φορά την πλήρη εναρμόνιση με την κεντρική πολιτική και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα τα οποία από την πρώτη στιγμή έσπευσαν να πάρουν το μέρος του Ισραήλ για να εναρμονιστούν με τις εντολές των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ. 

Ο λαός της περιοχής έχει δείξει στην πράξη την αλληλεγγύη του στους λαούς που βασανίζονται στη Μέση Ανατολή με την πρόσφατη κινητοποίηση που έγινε στην αγορά της Αρτέμιδας από φορείς της περιοχής. Με σύνθημα “Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στο μακελειό. Καμία στήριξη και διευκόλυνση σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ – Ισραήλ”, έδειξαν την καταδίκη τους στις εγκληματικές πολιτικές που θυσιάζουν τις ανάγκες των πολλών για τα κέρδη των λίγων.

Κομματική Οργάνωση Σπάτων - Αρτέμιδας